Toimitusehdot

Toimitusaika

Sovitaan aina tilauksen yhteydessä.  

Maksuehdot

Maksuerät sovitaan tarjouksessa.
7pv/netto. Viivästyskorko 8%.Maksumuistutus 5,00 €.
Tuotteet ovat Lindos Oy:n omaisuutta siihen asti että kauppahinta on kokonaan maksettu.

Muutokset tilaukseen

Muutokset kuten värisävyt on ilmoitettava aina kirjallisesti, esim. sähköpostitse. Myös halutut muutokset/lisäykset tulee myös ilmoittaa kirjallisesti

Palautus

Elementit valmistetaan mittatilaustyönä, joten valmistetuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta eikä sopimusta voi peruuttaa. KKV 11.5.5 Mahdollisesti erikseen sovituista palautuksista hyvitämme korkeintaan 70 % ostohinnasta. Palautus tapahtuu tilaajan kustannuksella. Jos tuotteet palautetaan niin aina on lisättävä selvitys palautettavista tuotteista, sekä syy palautukselle.

Aidan asennus  

Jos tolpat perustetaan valulla niin kaivettu maa-aines tasoitellaan aidan alle ja läheisyyteen siististi. Aitaelementit asennetaan n. 20 cm maavaralla ja porrastetaan aina rinteissä tai laskevassa maastossa. Jos toivotte poikkeavan maavaran, tulee asiakkaan olla paikalla aidan asennuksen aikana.  

Jälkeen päin suoritetut elementtien korkeusmuutokset toteutetaan lisätöinä. Lindos Oy ei vastaa asennusvaiheessa mahdollisesti vaurioituneista istutuksista tai muusta kasvustosta.
Mikäli kohteessa on jyrkästi laskeva rinne, maavara on tällöin rinteen laskun mukainen, kuitenkin niin, että maavara on elementin toisessa päässä aina vähintään 10 cm.
Elementtien kulma kiinnikkeet kiinnitetään talon puolelle, ellei toisin sovita.

Jos aidan pituus muuttuu tarjouksessa mainitusta tai sovitusta niin kokonaishinta muuttuu vastaavasti ja tästä tehdään hyvitys tai lisälasku.
Paikkamaalaus suoritetaan aina säiden salliessa, urakkaa ei voi jättää hyväksymättä vaikka paikkamaalaus olisi tekemättä kohteessa (esim. loppusyksystä asennetut elementit paikkamaalataan vasta keväällä).  
Nurkissa, aukkojen kohdilla ja tontin rajoilla elementit lyhennetään oikeaan mittaan sopiviksi. Elementtien lyhennykset kuuluvat aidan asennustyöhön. Lyhennetyt elementit maalataan aina katkaisukohdasta ennen elementin asennusta.  

Asennusalue on noin metri asennuslinjan molemmin puolin. Asennus ei sisällä vanhan aidan purkua.  
Asennus töihin ei kuulu rännien poisto/laitto, sähkötyöt, terassien purku/asennus, istutusten/kasvillisuuden/puiden poisto tai muut ns. pihatyöt. Nämä ovat erikseen tehtäviä töitä ja ne toteutetaan tarvittaessa tuntiveloituksella, 60 eur/h, sis alv 24 %. Ellei tästä ole sovittu erikseen tarjouksessa.
Vanhoihin tolppiin uusien elementtien mitoitus tehdään niin, että elementti tehdään lyhyemmän pituusmitan mukaan. Tällöin voi muodostua ylös tai alas rakoa elementin ja tolpan väliin, riippuen tolpan mahdollisesta vinoudesta.      

Tolpat sahataan määrämittaan elementtien pystytyksen jälkeen n. 5 cm aitaelementin yläpinnasta. Sahaus suoritetaan käsisirkkelillä ja käsisahalla.  

Aita asennetaan aina merkittyyn tai näytettyyn kohtaan. Aidan paikan merkitseminen maastoon, esim. nurkkapisteet puukepillä tai merkkausvärillä, olisi suositeltavaa. Lopullinen aidan sijainti saa heittää merkitystä tai näytetystä linjasta 15 cm. Aidan siirto jälkikäteen on aina lisäveloituksellinen työ.
Talon viereinen elementti kiinnitetään lähtökohtaisesti aina talon seinään kiinni L-kiinnikkeillä, jolloin siihen ei tule tolppaa.

Piharakennuksen asennus  

Piharakennus toimitukset tarkennetaan aina tarjouksessa.
Piharakennuksen perustukset toimitetaan aina tarjouksen mukaan.


Takuu

       
Aitalementeille ja tarvikkeille 3 vuotta, ei koske ulkoisia vahinkoja.(esim. myrsky/routavauriot).
Aidan asennustyölle annamme 4 vuoden takuun(koskee ainoastaan Lindos Oyn Tavis, Patio , Kruunu, Kaihdin ja Rihtelä malleja, ei koske ulkoisia vahinkoja(esim. myrsky/routavauriot/maan liikkumiset(rinnekohdat).
Puurunkoisille porteille emme myönnä takuuta, ne voivat vääntyä/elää säiden mukaan.

Piharakennuksen asennustyölle 4 vuotta ei koske ulkoisia vahinkoja.(esim. myrsky/routavauriot).
Piharakennuksille annamme 4 vuoden takuun (koskee ainoastaan Lindos Oyn asiakkaalle toteuttamilla rakennepiirustuksilla kasattuja rakennuksia, ei koske ulkoisia vahinkoja(esim. myrsky/routavauriot/maan liikkumiset(rinnekohdat).
Puurunkoisille porteille ja oville ei ole takuuta, ne voivat vääntyä/elää säiden mukaan. Jos aitaan tai piharakennukseen joudutaan tekemään muutoksia kohteessa, takuu raukeaa muutosten osalta.