Toimitusehdot

Toimitusaika:

Sovitaan aina tilauksen yhteydessä.  

Maksuehdot:

Maksuerät sovitaan tarjouksessa.
7pv/netto. Viivästyskorko 8%.Maksumuistutus 5,00 €.
Tuotteet ovat Lindos Oy:n omaisuutta siihen asti että kauppahinta on kokonaan maksettu.

Muutokset tilaukseen:

Muutokset kuten värisävyt on ilmoitettava aina kirjallisesti, esim. sähköpostitse. Myös halutut muutokset/lisäykset tulee myös ilmoittaa kirjallisesti

Palautus:

Elementit valmistetaan mittatilaustyönä, joten valmistetuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta eikä sopimusta voi peruuttaa. KKV 11.5.5 Mahdollisesti erikseen sovituista palautuksista hyvitämme korkeintaan 70 % ostohinnasta. Palautus tapahtuu tilaajan kustannuksella. Jos tuotteet palautetaan niin aina on lisättävä selvitys palautettavista tuotteista, sekä syy palautukselle.

Aidan asennus:  

Jos tolpat perustetaan valulla niin kaivettu maa-aines tasoitellaan aidan alle ja läheisyyteen siististi. Aitaelementit asennetaan n. 20 cm maavaralla ja porrastetaan aina rinteissä tai laskevassa maastossa. Jos toivotte poikkeavan maavaran, tulee asiakkaan olla paikalla aidan asennuksen aikana.  

Jälkeen päin suoritetut elementtien korkeusmuutokset toteutetaan lisätöinä. Lindos Oy ei vastaa asennusvaiheessa mahdollisesti vaurioituneista istutuksista tai muusta kasvustosta.
Mikäli kohteessa on jyrkästi laskeva rinne, maavara on tällöin rinteen laskun mukainen, kuitenkin niin, että maavara on elementin toisessa päässä aina vähintään 10 cm.
Elementtien kulma kiinnikkeet kiinnitetään talon puolelle, ellei toisin sovita.

Jos aidan pituus muuttuu tarjouksessa mainitusta tai sovitusta niin kokonaishinta muuttuu vastaavasti ja tästä tehdään hyvitys tai lisälasku.
Paikkamaalaus suoritetaan aina säiden salliessa, urakkaa ei voi jättää hyväksymättä vaikka paikkamaalaus olisi tekemättä kohteessa (esim. loppusyksystä asennetut elementit paikkamaalataan vasta keväällä).  
Nurkissa, aukkojen kohdilla ja tontin rajoilla elementit lyhennetään oikeaan mittaan sopiviksi. Elementtien lyhennykset kuuluvat aidan asennustyöhön. Lyhennetyt elementit maalataan aina katkaisukohdasta ennen elementin asennusta.  

Asennusalue on noin metri asennuslinjan molemmin puolin. Asennus ei sisällä vanhan aidan purkua.  
Asennus töihin ei kuulu rännien poisto/laitto, sähkötyöt, terassien purku/asennus, istutusten/kasvillisuuden/puiden poisto tai muut ns. pihatyöt. Nämä ovat erikseen tehtäviä töitä ja ne toteutetaan tarvittaessa tuntiveloituksella, 60 eur/h, sis alv 24 %. Ellei tästä ole sovittu erikseen tarjouksessa.
Vanhoihin tolppiin uusien elementtien mitoitus tehdään niin, että elementti tehdään lyhyemmän pituusmitan mukaan. Tällöin voi muodostua ylös tai alas rakoa elementin ja tolpan väliin, riippuen tolpan mahdollisesta vinoudesta.      

Tolpat sahataan määrämittaan elementtien pystytyksen jälkeen n. 5 cm aitaelementin yläpinnasta. Sahaus suoritetaan käsisirkkelillä ja käsisahalla.  

Aita asennetaan aina merkittyyn tai näytettyyn kohtaan. Aidan paikan merkitseminen maastoon, esim. nurkkapisteet puukepillä tai merkkausvärillä, olisi suositeltavaa. Lopullinen aidan sijainti saa heittää merkitystä tai näytetystä linjasta 15 cm. Aidan siirto jälkikäteen on aina lisäveloituksellinen työ.
Talon viereinen elementti kiinnitetään lähtökohtaisesti aina talon seinään kiinni L-kiinnikkeillä, jolloin siihen ei tule tolppaa.

Piharakennuksen asennus:  

Piharakennus toimitukset tarkennetaan aina tarjouksessa.
Piharakennuksen perustukset toimitetaan aina tarjouksen mukaan.


Takuu:

Aidat:
Aitaelementeille ja tarvikkeille 3 vuotta, ei koske ulkoisia vahinkoja.(esim. myrsky/routavauriot).
Aidan asennustyölle annamme 4 vuoden takuun(koskee Lindos Oyn Tavis, Patio , Kruunu, Kaihdin, Rihtelä ja Vaaka malleja, ei koske ulkoisia vahinkoja(esim. myrsky/routavauriot/maan liikkumiset(rinnekohdat).
Puurunkoisille porteille emme myönnä takuuta, ne voivat vääntyä/elää vaihtelevien sää olosuhteiden mukaan.
Takuu ei kata jos asiakas itse on tehnyt muutoksia aitaan tai puumateriaalin muutoksesta joka johtuu epäpätevästä puun käsittelystä, riittämättömästä hoidosta tai huollosta.

Piharakennukset:
Lindos Elementtien piharakennuksille annamme 5 vuoden runkorakenteen takuun. Koskee ainoastaan Lindos Oyn suunnittelemia asiakkaalle toteuttamilla rakennepiirustuksilla kasattuja ja toimitettuja rakennuksia.

Huopakattoisien piharakennuksien kattomateriaali takuut valmistajan mukaan. Esimerkiksi Icopal 10 vuotta, koskee BMI Icopal merkkisiä tuotteita Icopal takuut
Peltikattoisien piharakennuksien kattomateriaali takuut valmistajan mukaan. Esimerkiksi Ruukki jopa 50 vuotta! Ruukki takuut
Puurunkoisille mittatilaus porteille ja oville ei ole takuuta, ne voivat vääntyä/elää vaihtelevien sää olosuhteiden mukaan.
Jos aitaan tai piharakennukseen joudutaan tekemään muutoksia kohteessa, takuu raukeaa muutosten osalta.
Puisten piharakennuksien takuu ei kata kuiteskaan seuraavissa tilanteissa: Kuivumisen aiheuttamia yksityiskohtia puussa, kuten pienet halkeamat ja reijät. Takuu ei kata jos asiakas itse on tehnyt muutoksia rakennukseen tai puumateriaalin muutoksesta joka johtuu epäpätevästä puun käsittelystä, riittämättömästä hoidosta, huollosta tai varastointi virheestä kuten home / kosteusvauriosta. Takuu ei koske ulkoisia vahinkoja(esim. myrsky/routavauriot/maan liikkumiset(rinnekohdat).
Takuuajat katsotaan alkaneeksi tuotteen luovutuspäivästä

Muuta huomioitavaa:
Painekyllästetyissä aidoissa katkaisupinnat ovat käsittelemättömät. Painekyllästetyn aidan voi pintakäsitellä aikaisintaan vuoden kuluttua toimituksesta.

Painekyllästetyssä materiaalissa voi olla sävyeroja. Sävyerot tasaantuvat ajan myötä.
Painekyllästetty materiaali voi kuivuessaan vääntyä
Painekyllästettyjen materiaalien halkeilu pystytään parhaiten estämään puun pintakäsittelyllä. Painekyllästetyn tavaran tulee antaa rauhassa kuivua ennen käsittelyä.Kestopuu tolppien halkeilu ja vääntyily ei kuulu takuun piiriinToimitusehdot ja takuut tulleet voimaan 16.2.2020. Tilaaja suostuu tilatessaan noudattamaan toimitusehtoja